Výběr správné misky pro Vašeho domácího mazlíčka

Výběr vhodné misky pro psa je zásadní pro jeho dobré zdraví a vitalitu.

Zde je návod, jak na to!

Naštěstí je k dispozici široká škála misek na vodu a krmivo pro psy, z nichž každá je navržena pro konkrétní účel. Jak tedy poznat, že používáte tu správnou?

Při výběru správné misky pro Vašeho pejska zvažte následující:

Mnoho majitelů domácích mazlíčků si neuvědomuje, že různí psi ve skutečnosti vyžadují různé misky. Zatímco plemenům s krátkým nosem bude prospívat mělká miska, psi s dlouhýma ušima se vyhnou namáčení uší do potravy pomocí hlubší misky a staršímu psovi prospěje vyvýšená miska, která uvolňuje tlak na klouby, když se zvíře sklání k jídlu.

Mělké misky pro psy - Ačkoli se jedná o nejběžněji používaný typ misky, jsou vhodné pro psy malých až středních plemen, jako jsou čivavy a pomeraniani, bíglové a corgiové, a také samozřejmě pro štěňata. Protože jsou tyto misky mělké, umožňují menším psům pohodlně dosáhnout až na dno, aniž by vyvíjeli tlak na svá citlivá hrdla.

Hluboké misky pro psy jsou nejvhodnější pro psy s dlouhými, tenkými čenichy, jako jsou jezevčíci, chrti a kolie, protože umožňují psovi pohodlnější přístup k potravě.

Vyvýšené misky pro psy jsou vynikající volbou pro velká plemena, jako jsou labradorští retrívři a husky, a obří psí plemena, jako jsou dogy a mastifové. Často se také doporučují pro starší psy, zvířata s určitými fyzickými omezeními, po operaci, s artritidou nebo bolestmi kloubů.

Tyto misky jsou k dispozici v široké škále výšek a velikostí a jsou navrženy tak, aby umožnily větším psům pohodlně jíst, aniž by zbytečně zatěžovaly klouby. 


Miska pro psy MiaCara Desco

Misky pro psy na pomalé krmení - zatímco misky na krmivo pro psy s pomalým krmením nejsou navrženy pro konkrétní velikost nebo plemeno, jsou vynikající volbou pro každého mazlíčka, který má tendenci jíst příliš rychle. Psi, kteří při jídle pospíchají, obvykle jedí více než ti, kteří si dávají na čas, takže je obtížnější zvládat jejich váhu. Příliš rychlé jedení může také způsobit, že pes nasává vzduch, což může v nejlepším případě vést k plynatosti a v horším k nadýmání. K dispozici jsou desítky různých typů mističek pro psy s pomalým krmením.


Miska pro psy MiaCara Lepre

Nyní, když víte, jaký typ misky Váš pes potřebuje, budete muset určit, z jakého materiálu by tato miska měla být vyrobena.

Misky z nerezové oceli jsou skvělou volbou pro psy s citlivou kůží, ale nikdy by se neměly používat venku, protože se na slunci mohou velmi rozpálit nebo zmrznout mrazem.

Keramické misky se často těší páníčkům domácích mazlíčků, protože jsou k dispozici v mnoha barvách a provedeních a jsou dostatečně těžké, aby zabránily klouzání po podlaze. Protože jsou ale tyto misky porézní, měly by se umýt ihned po každém jídle a nikdy by se neměly používat při krmení syrovou stravou.

Plastové nebo silikonové misky pro psy jsou levné, lehké a snadno se čistí. Je ale známo, že způsobují podráždění psů s citlivou pokožkou.

Psi, kteří jsou obzvláště nedbalí, budou mít prospěch z ochranné podložky pod misku nebo z misky, kterou lze připevnit ke stěně, díky čemuž je čištění podlahy jednodušší. 


Miska pro psy MiaCara Arco