Tipy, jak si přivést nové štěně domů

Přivítat štěně v jeho novém domově je jako obejmout malý uzlíček radosti. Od prvního okamžiku, kdy Vám padne do náruče, pocítíte spojení, které je víc než jen vlastnictví. Je to partnerství plné her, mazlení a bezpodmínečné lásky.

Každé štěně je jedinečné, jeho osobnost je utvářena rasou. Jste dobrodruh, který miluje dlouhé procházky? Energický labrador by mohl být Vaším dokonalým společníkem. Možná hledáte něžného, ​​milujícího přítele? Kavalír King Charles španěl může být přesně to, po čem Vaše srdce touží. Pochopení rozdílů mezi plemeny, od temperamentu po úroveň aktivity, je životně důležité pro nalezení toho správného pejska pro Vaši rodinu a životní styl.

Adopce štěněte je skutečně radostná událost, ale je to také celoživotní závazek plný povinností. Od krmení vysoce kvalitním krmivem pro štěňata po zajištění řádného výcviku a socializace na Vás bude Váš nový chlupatý kamarád ve všem závislý. Bezpodmínečná láska, kterou Vás štěně zasype, stojí za každý kousek úsilí a dláždí cestu k celoživotnímu štěstí.

Příprava Vašeho domova

Přivítat štěně doma znamená podniknout nezbytné kroky, abyste zajistili, že Váš domov je bezpečný pro jeho průzkum. Od zajištění drátů a ochrany ostrých rohů až po umístění odpadkových košů a malých předmětů mimo jeho dosah. Důkladná kontrola domova zajistí, že se nový člen rodiny bude cítit jako doma, a zároveň ho ochrání před možným nebezpečím.

Každé štěně potřebuje svůj vlastní útulný koutek. Měkký pelíšek, žvýkací hračky a snadno dostupné misky na jídlo a vodu pomáhají vytvořit uklidňující prostor. Vůně jejich matky může nabídnout útěchu během prvních dnů, kdy se zabydlují v novém prostředí. Příjemný a rodinný přístup odráží vřelost a porozumění, které si každý mazlíček zaslouží.

Výběr perfektního pelíšku pro štěně je zásadní. Na každém detailu záleží. Proutěné pelíšky nemusí být ideální kvůli potenciálnímu žvýkání, ale polstrované pelíšky, zejména s pratelnými potahy, jsou vynikající volbou. Pohoda štěněte je prvořadá a klíčové je najít perfektní místo na spaní.

Od nastavitelných obojků a pevných vodítek až po kartáče na úpravu a stimulační hračky, mít po ruce ty správné produkty je zásadní. Výživná strava je stejně důležitá a podstatné je kvalitní krmivo pro štěňata, které vyhovuje potřebám Vašeho mazlíčka. Díky důvěryhodné a poctivé přípravě budete dobře vybaveni na oslavu každého okamžiku s Vaším novým štěnětem.

MC_002-015-01_Sleep_Felice-Dog_Bed_Hexagon_Anthrazit-1 (1) (1)

Pelíšek pro psa MiaCara Felice Hexagon antracit

Odkud pejska adoptovat?

Výběr nového štěněte je příjemná cesta. Pokud máte srdce upřené na konkrétní plemeno, můžete zvážit návštěvu renomovaných chovatelů. Je moudré ověřit si jejich etické praktiky, ale pamatujte, že je to také vzrušující příležitost být svědkem začátku nového přátelství. Alternativně může adopce z útulků nebo záchranářů přinést radost tím, že poskytnete milující domov opuštěnému pejskovi. Stojí za to sestavit si promyšlený seznam kladů a záporů, s ohledem na faktory, jako je historie péče, čas, který mu můžete věnovat, a jedinečné potřeby Vaší rodiny.

Když se stýkáte s chovatelem nebo útulkem, je to podobné jako představení Vašeho nového štěněte. Neváhejte se zeptat na očkování, ošetření proti blechám a červům, oblíbené hračky a socializaci. To vše je součástí pochopení jeho rutiny a osobnosti a může to pomoci zajistit hladký přechod do Vašeho domova. Bylo zdravotně vyšetřeno? A co jeho rodičovská historie? Shromáždění těchto detailů přidává vrstvy pohodlí a jistoty.

A konečně, považujte odjezd se startovací sadou za sbírání sentimentálního pokladu. Vzorek jídla pomůže s přizpůsobením stravy a přikrývka prodchnutá vůní matky může nabídnout útěchu během prvních pár nocí. Měli byste mít po ruce základní dokumenty, jako jsou lékařské záznamy, podrobnosti o mikročipu a pokyny pro konkrétní plemeno. Nejsou to jen kousky papíru, ale hmatatelné spojení s minulostí štěněte, které usnadňuje cestu do nového láskyplného prostředí.

Cesta domů

Přivést si štěně domů je jako začátek krásného příběhu a budete chtít, aby první kapitola byla co nejpohodlnější a láskyplná. Myslete na to, jak nové a vzrušující všechno musí být pro Vašeho malého chlupatého kamaráda. Útulným hnízdečkem na cesty může být přepravka nebo nosič do auta, třeba vystlaný měkkou dekou, která voní jako domov. Mít štěně volně pobíhající v autě může znít zábavně, ale pamatujte, že jde zejména o bezpečí. Je to pro ně úplně nový svět a díky zabezpečenému prostoru se budou cítit bezpečněji.

Pokud je to dlouhá cesta, naplánujte si malé přestávky. Váš nový člen rodiny se možná bude muset protáhnout, očichat nebo vyčůrat – to vše je součástí dobrodružství. Pro každý případ je dobré mít po ruce vodítko, čerstvou vodu a čisticí prostředky.

A co atmosféra? Jemné hlasy, jemné tahy, možná i uklidňující hudba hrající na pozadí dokáže proměnit jízdu autem v uklidňující ukolébavku. Promluvte si se svým štěnětem. Řekněte mu o lásce a zábavě, která ho doma čeká. Ta první cesta není jen jízda. Je to slib. Říká štěněti, že je v bezpečí, milované, a že to nejlepší teprve přijde. S trochou přípravy a velkým srdcem z toho můžete udělat krásnou vzpomínku, kterou si budete oba navždy pamatovat.

MC_C11-010-03-S_Travel_Volata-8 (1) (1)

Cestovní taška pro psy MiaCara Volata Airline antracit

Vítej doma

Přivést si domů nové štěně je nádherný zážitek plný očekávání a příprav. Od výběru plemene, které odpovídá Vašemu životnímu stylu, až po vytvoření bezpečného a uklidňujícího domácího prostředí.

  1. Vyberte místo na vykonání jeho potřeby. Začněte tím, že ho vezmete ven, kam chcete, aby chodil. Pokud si uleví, použijte příkaz, kterého se budete držet a nezapomeňte ho pochválit.

  2. Seznamte ho s jeho novým domovem. Už jste připravili místečko Vašeho domu pro štěně? Tam ho také přiveďte. Mnoho lidí si mylně myslí, že by měli nechat štěně volně pobíhat, aby prozkoumalo domov podle libosti, ale to je smyslové přetížení. Příliš mnoho nových míst, pachů a lidí najednou ho může jen zmást. Místo toho ho nechte prozkoumat určenou oblast, možná kde má jídlo a vodu. Nebo se může seznámit s malým prostorem, kam jste umístili jeho přepravku. Než se vydáte na další průzkumné mise, nechte ho zvyknout si na tento prostor. Pak ho seznamte se zbytkem domu, jednu místnost po druhé, a vynechejte místnosti, o kterých jste se rozhodli, že jsou zakázané.

  3. Představte mu jeho nové členy rodiny. Nejlépe jednu osobu po druhé, i když to bude obtížné se vším tím vzrušením z nového štěněte. Ale zkuste mu dát příležitost, aby se s každým z Vás v tichosti setkal.

  4. Ukažte mu jeho místo na spaní. Štěňata spí 15 až 20 hodin denně, a i když je často pravděpodobné, že usnou po cestě, přiveďte ho do jeho pelíšku, když se zdá, že potřebuje spát.

  5. I když se Vám to může zdát příliš brzy, potřebuje se naučit domácí řád od samého začátku. Čím strukturovanější a konzistentnější je jeho den, tím lépe se přizpůsobí a bude šťastnější. Ať už se jedná o žvýkání nebo jakékoli jiné chování, které nechcete podporovat, použijte jemné přesměrování. Křičet na něj nebo ho trestat ho jen vyděsí a zmate, nikoli poučí. Pamatujte, že se teprve začíná učit, co se od něj očekává. Chválit dobré chování a odvracet to nepřijatelné je účinný způsob, jak mu pomoci se učit.

  6. Nyní je čas přemýšlet o základních prvních jídlech a výživě, kterou potřebuje. Výživa štěňat je důležitým aspektem péče, který vyžaduje zvážení a pochopení jejich specifických potřeb. Na rozdíl od dospělých psů vyžadují štěňata stravu bohatou na bílkoviny pro podporu rozvoje svalů spolu s vhodnou rovnováhou tuků, sacharidů, vitamínů a minerálů. Měli byste si vybrat mokré nebo suché jídlo? Obě mohou být vynikající volbou, pokud obsahují kvalitní ingredience. Hledejte skutečné maso a přírodní suroviny bez umělých konzervantů. Krmivo pro štěňata často obsahuje vyšší hladiny bílkovin a základních živin, aby uspokojilo jejich rostoucí potřeby. Stručně řečeno, výběr správného krmiva je nezbytnou součástí tohoto procesu, který zajišťuje, že Vaše štěně prospívá a roste.

  7. Najděte si veterináře a případně trenéra. Zavedením rutiny a včasného výcviku ze štěněte může vyrůst dobře vychovaný pes. Je důležité, aby ho co nejdříve prověřili a informovali o jeho očkování.

Postupně rozšiřujte jeho prostředí, samozřejmě pod Vaším dohledem. Se spoustou láskyplného kontaktu s rodinou, důslednými pravidly a rutinou, odměnami za dobré chování a jemnými korekcemi za nepřijatelné chování si rychle osvojí své místo ve své nové „smečce“. A co je nejdůležitější: tím, jak se přizpůsobí novému prostředí, vytvoříte pouto, které přetrvá po celý jeho život.