Procházka se psem: 5 tipů pro lepší venčení

Procházka se psem: 5 tipů pro lepší venčení

Procházka se psem může být fantastickým zážitkem nebo může být provázena řadou nepříjemných situací. V dnešním článku si uvedeme 5 tipů, které Vám pomůžou stát se profesionálním pejskařem a chůzi se psem si opravdu užívat.

1. Choďte před svým psem

Při venčení by Váš pes měl jít vedle Vás nebo za Vámi. Pokud jdete před zvířetem, považuje Vás za vůdce smečky. Pokud se role obrátí a první půjde pes, bude vůdce smečky on a bude se také tak chovat. To by nemuselo být dobré jak pro Vás, tak pro Vašeho psa. Měli byste být první, kdo vykročí z domu na procházku a první kdo vstoupí po procházce zpět.

2. Používejte kratší vodítka

Tento tip je zásadní pro lepší kontrolu. Správný výběr vodítka je klíčový pro lepší komunikaci, vedení a kontrolu Vašeho psa. S ohledem na konkrétní plemeno, nedoporučujeme začínat na samonavíjecím vodítku, ale spíše na pevném. Z naší nabídky doporučujeme produkty značky BUDDYS DOGWEAR, například designové vodítko pro psa BUDDYS Peruvian Arrow.

BUDDYS Peruvian Arrow

3. Odměňte svého psa během procházky

Pokud se Váš pes chová tak jak má a správně drží stopu, odměňte ho tím, že se zastavíte a dopřejete mu trochu času, aby se mohl volněji pohybovat a očichávat co ho zajímá. Následně dejte povel, že je čas pokračovat. Tyto pauzy by neměly trvat zbytečně dlouho a zároveň je důležité, aby Váš pes vyrazil hned, jakmile k tomu dáte příkaz.

4. Buďte zodpovědným pejskařem

Pokaždé, když jdete se svým psem na procházku, nezapomeňte si vzít s sebou vše potřebné, abyste za svým pejskem uklidili. Jelikož pro Vašeho psa, je venčení příležitost, jak si ulevit, je toto většinou nutné při každé procházce. Naštěstí není nutné s sebou nosit nevzhledné igelitové tašky nebo papírové pytlíky. Z našeho sortimentu doporučujeme například Zásobník na sáčky s karabinou MiaCara.

5. Zaměřte se při procházce na konkrétní potřeby 

Psi potřebují pravidelný pohyb. Procházka je k tomu ideální. Dopřejte svému psovi čas nutný k pohybu a pobavení. Pokud se pes nudí, je pravděpodobné, že bude více štěkat a ničit vybavení v domácnosti. Míra pohybu, kterou pes vyžaduje, závisí na konkrétním plemeni. Zjistěte, jaké konkrétní potřeby má plemeno Vašeho psa a snažte se je, co nejlépe splnit.