Plánování výletů se štěnětem

Ať už uvažujete o prohlídce pivovaru nebo o cestě na pláž, tak než se se svým psem vydáte na tento velkolepý výlet, je třeba zvážit několik věcí.

Příprava na cestu autem se psem

Výlety zaberou velké množství času v autě, takže je důležité myslet na to, jak s vámi bude pes bezpečně jezdit. Přepravka nebo speciálně navržený bezpečnostní pás pro psa (dobře namontovaný) pomůže udržet psa v bezpečí v případě nehody, a zároveň zabrání rozptylování při řízení. Přepravka nebo bezpečnostní pás by měly být umístěny na zadním sedadle, mimo dosah airbagů, které mohou být smrtelné. Nákladový prostor není ideální kvůli deformačním zónám, ale pokud cestujete s více lidmi, možná tam budete muset umístit přepravku z důvodu prostorových omezení. Ujistěte se, že si svého psa zvyknete na jízdu autem, tím mu ulehčíte delší vyjížďky. Nechcete, aby byl mnohahodinový výlet poprvé v přepravce nebo bezpečnostním pásu.

  1. Nezapomeňte na dostatečné přestávky, aby si psi protáhli nohy a vyvenčili se.
  2. Mějte po ruce svačinu a vodu, aby štěně nemělo hlad nebo bylo dehydratované.
  3. Buďte opatrní, když necháte psa v autě, když je venku teplo. Auta se mohou zahřát na nebezpečnou úroveň.
  4. Připevněte k přepravce psa důležité informace, které by byly důležité při autonehodě.

MC_C06-018-01_Travel_Bento_Frida 1 (1) (1)

Cestování se psem

Hledání ubytování se psem

Vzhledem k rostoucímu trhu dovolených se psy nebudete mít velké potíže najít ubytování vhodné pro domácí mazlíčky. Většina webových stránek může filtrovat výsledky vyhledávání hotelů podle ubytování pro domácí mazlíčky a informovat Vás o jakýchkoli omezeních velikosti. Online recenze jsou neocenitelné pro zúžení výběru.

  1. Po příjezdu pečlivě zkontrolujte podlahu hotelového pokoje, zda tam nejsou léky. Nebezpečné pilulky často padají pod postel nebo za noční stolky.
  2. Pokud bude Váš pes ležet na posteli, použijte deku na ochranu proti srsti.
  3. Nenechávejte své mazlíčky v pokoji bez dozoru. To je proti zásadám většiny hotelů pro domácí mazlíčky.
  4. Dávejte pozor na lidi a psy, které potkáte na chodbách a ve výtahu. Jakkoli je to těžké uvěřit, ne každý chce Vašeho psa poznat.
  5. Uklízejte po svém psovi. Lidé, kteří to nedělají, jsou hlavním důvodem, proč mnoho hotelů začíná zakazovat domácí mazlíčky.

MC_C06-018-01_Travel_Bento_Frida 1 (1) (1) (1)

Cestovní deka pro psy MiaCara Strada

Plánování trasy

Když plánujete výlet se svými psy, zkontrolujte si na své trase místa vhodná pro domácí mazlíčky ve velkých městech, kterými budete projíždět. Mnoho restaurací s venkovním posezením povoluje domácí mazlíčky, ale ne všechny, a zásady se mohou změnit, takže si předem zavolejte a potvrďte si to.

Příprava na nejhorší

  1. Než odjedete na cestu, ujistěte se, že mikročipy a identifikační štítky jsou aktualizovány s vaším aktuálním číslem mobilního telefonu, protože to bude na Vás hlavní kontakt.
  2. Noste fotku svých psů, abyste ji měli po ruce, kdyby se některý z nich ztratil.
  3. Podívejte se na nejbližší pohotovost. Pokud se něco stane, tak nebudete muset hledat nejbližšího veterináře.

A aby se Váš pes po cestě nenudil, tak vezměte s sebou oblíbené nebo úplně nové hračky, které ho zabaví. 

MC_C06-018-01_Travel_Bento_Frida 1 (1) (1) (2)

Plyšová hračka pro psy MIaCara Bosco

Přejeme krásné léto s Vaším mazlíčkem.