Nechat psa samotného doma? Než to uděláte, přečtěte si toto!

Může se stát, že budete muset pracovat od devíti do pěti hodin a celou tu dobu nemáte nikoho, kdo by s Vaším pejskem zůstal doma. Možná, že nechat psa samotného je jediná možnost, kterou máte. To však neznamená, že si to Váš mazlíček užívá. Přemýšleli jste někdy o tom, co se děje se psem, když Vás vidí odcházet?

V tomto článku stručně probereme, jak dlouho je vlastně příliš na ponechání psa samotného ​​a najdeme způsoby, jak mu pomoci překonat separační úzkost.

Psi se mohou cítit osamělí

MC_C06-018-01_Travel_Bento_Frida 1 (1) (1) (3) (1) (3)

Pelíšek pro psy MiaCara Mare

Pamatujte, že psi jsou společenská zvířata. Proto mají v genech potřebu společnosti a sociálních interakcí po celý den. Štěňata mladší čtrnácti měsíců by neměla být ponechána delší dobu sama. Jsou totiž v rozhodujícím věku rozvoje sociálních dovedností, které potřebují po celý život. Nechat je doma je naprostá ztráta času. Osamělí však mohou být i dospělí psi.

Pokud necháte psa samotného, ​​může mu to způsobit stres. Obecně platí, že doba, kterou majitelé nechávají psy o samotě, závisí na životním stylu páníčka nebo celé rodiny. V běžné rodině jsou děti ve škole v průměru osm hodin, téměř stejně jako jejich pracující rodiče. Vezmeme-li v úvahu čas, který zabere dojíždění a vyřizování některých pochůzek po škole nebo práci, očekáváme průměrně deset hodin denně osamělého času pro psa. To je příliš dlouho.

Samozřejmě, někteří majitelé by mohli říci, že to tak bylo od počátku a jejich psi se zdají být v pořádku. Tito psi se pouze přizpůsobili situaci, kterou opravdu nemají pod kontrolou.

Psi, kteří mají potíže s adaptací, mohou trpět stresem (psí kompulzivní porucha). Projeví se to nežádoucím chováním a neustálým štěkáním.

Existuje několik věcí pro zkrácení času, který tráví pes sám.

  • Přijďte domů alespoň na oběd.
  • Pokud je to možné, naplánujte si, že alespoň jeden den v týdnu budete pracovat doma.
  • Vezměte si občas svého psa do práce.
  • Zajistěte, aby někdo přišel domů a venčil Vašeho psa.
  • Pořiďte si interaktivní kameru, pomocí které budete mluvit se svým psem z práce.

Co dělat, pokud necháváte pejska samotného doma?

  • Před Vaším odchodem jděte na pěknou dlouhou procházku.
  • Dejte psovi něco, co ho zabaví, když jste pryč. Interaktivní hračka mu pomůže udržet pozornost a postará se o zábavu, dokud se nevrátíte domů.
  • Nenechávejte psa v neznámém prostředí. Naši mazlíčci milují svůj vlastní domov. Nechte je tedy někde, kde se cítí pohodlně a kde jsou obklopeni známými vůněmi a věcmi.
  • Vynechte velké loučení. Čím větší vědu z toho budete dělat, tím více si pejsek bude myslet, že je něco špatně. Takže zkontrolujte, že má vše, co potřebuje, poplácejte ho a vydejte se ze dveří. V tomto případě platí, že méně je více
  • Nenechávejte ho o samotě příliš dlouho. Většina odborníků se shoduje, že psi by neměli být ponecháni samotní déle než čtyři hodiny denně (u štěňat ještě méně).

MC_C06-018-01_Travel_Bento_Frida 1 (1) (1) (3) (1) (1)

Interaktivní hračka pro psy MiaCara Dado

Je tedy ke zvážení, jestli si vůbec pejska pořizovat, pokud víte, že bude každý den mnoho hodin sám. Pejsek nepotřebuje jen pravidelné krmení a venčení, ale také kontakt se svým pánem.