10 Tipů na výlety se psem, které budete milovat

Česká republika, se svou bohatou historií, nádhernou přírodou a malebnými městy, je ideálním místem pro dobrodružství s Vaším čtyřnohým přítelem. Přinášíme Vám deset tipů na nezapomenutelné výlety se psem po České republice, které zdobí krásné přírodní scenérie a fascinující kulturní památky.

Předtím, než se vydáte na dobrodružství se svým chlupatým parťákem, je důležité si připravit a zajistit, aby byl výlet pro oba co nejpříjemnější. Přibalte si výbavu pro svého psa. To zahrnuje jeho oblíbenou hračku, dostatek vody, misku, psí pamlsky a pevné vodítko. Mějte na paměti, že psi také potřebují čas na odpočinek. Při plánování výletu zařaďte časy na relaxaci, aby Váš pes měl dostatek energie na další dobrodružství.

Cestovní set MiaCara

  1. Krkonošská magie v Harrachově:

Začněme horami. Krkonoše nabízí nepřeberné množství tras, ale Harrachov je zvláště půvabný. Prozkoumejte horské stezky se psem a odměňte se pohledem na krásné výhledy. Po cestě nezapomeňte navštívit známý skokanský můstek Mumlavský vodopád.

Břidličná skála je skalní útvar v blízkosti Harrachova. Místo nabízí krásné výhledy na okolní krajinu a je ideální pro kratší výlety s psem. Dalším zajímavým místem je Vlčí jáma, což je chráněné přírodní území s unikátní flórou a faunou. Ujistěte se, že dodržujete pravidla o pohybu v chráněných oblastech.
Mnoho restaurací a kaváren v Harrachově má venkovní posezení, kde jsou psi vítáni. Užijte si občerstvení nebo skvělou kávu společně se svým psem.

  1. Vodní radovánky u Lipna:

Přehradní nádrž Lipno nabízí nejen krásné výhledy, ale také plno možností pro psí zábavu. Využijte pěší stezky kolem přehrady a zkuste vodní aktivity na plážích. Přehradní nádrž Lipno samotná je ideálním místem pro procházky kolem břehu se psem. Mnoho míst nabízí přístup k vodě, kde si pes může zaplavat. Existují určené psí pláže, kde může Váš pes bezpečně plavat a hrát si ve vodě. Zkontrolujte aktuální informace o psích plážích na Lipně. Mnoho ubytovacích zařízení a restaurací v okolí Lipna je přátelských k domácím mazlíčkům. Vyberte si takové, které splňuje Vaše požadavky.

Pstruží stezka je oblíbená turistická trasa vedoucí kolem Lipna. Je vhodná pro pěší i pro psy. Budete mít příležitost užívat si krásné výhledy na přehradu a okolní přírodu.
Nebo se vydejte se na vyhlídky, jako je Treetop Walkway nebo Lipenská vyhlídka. Tyto body nabízejí nádherné pohledy na okolní krajinu.

Lipno

  1. Procházka Českým Rájem:

Český Ráj je jako pohádka pro Vás i Vašeho psa. Procházejte se romantickými lesními cestami, sledujte pískovcové skály a nechte se okouzlit atmosférou tohoto jedinečného místa.

Prachovské skály jsou jedny z nejznámějších skalních měst v Českém ráji. Existuje několik turistických tras, které jsou vhodné i pro psy, a nabízí krásné výhledy na unikátní skály. 
Rozvaliny hradů Trosky jsou dalším fascinujícím místem v Českém ráji. Některé z přístupových cest jsou vhodné i pro pěší procházky s psem.
Procházky kolem Bozkovských dolomitových jeskyní jsou ideální pro psí výlety. V jeskyních samotných je vstup se psem omezený, ale venkovní prostor nabízí mnoho možností pro procházky.

  1. Lesní dobrodružství v Divoké Šárce, Praha:

I v hlavním městě můžete najít skvělá místa pro psí procházky. Divoká Šárka v Praze nabízí rozsáhlé lesy a potoky, ideální pro psovody, kteří hledají blízký únik do přírody. V okolí můžete najít i psí hřiště, kde si váš pes může pohrát s ostatními psy. Při setkání s jinými psy vždy sledujte jejich vzájemné chování. Divoká Šárka se snaží zachovat přírodní charakter. Buďte ohleduplní a dodržujte pravidla týkající se vodítka, abyste minimalizovali vliv na místní faunu. Objevujte skalní útvary a výhledy, které Divoká Šárka nabízí. Některé stezky vedou k impozantním skalám, které jsou nejen zajímavé pro vás, ale i pro Vašeho psa.

V létě se můžete vydat k některým částem potoka Šárka, kde si váš pes může osvěžit tlapky. Voda však může být studená, takže sledujte, jak váš pes na ni reaguje.

  1. Skalní krása Adršpašsko-teplických skal:

Pro odvážné duše a jejich psy jsou Adršpašsko-teplické skály skvělým výběrem. Překonávejte skalní útvary a obdivujte krajinu, která Vás zavede do srdce české přírody. Prozkoumejte jedinečné skalní útvary a soutěsky, které vytvořily přírodní památku Adršpašské skály. Vašemu psovi se bude líbit sledovat zajímavé tvary a vůně okolní přírody. Vystoupání na rozhlednu Vám poskytne úžasný výhled na okolní krajinu. Některé rozhledny mohou být přístupné i pro psy, ale zkontrolujte pravidla a doporučení pro návštěvníky.

  1. Podzemní dobrodružství v Moravském krasu:

Moravský kras s Punkevními jeskyněmi nabízí jedinečné zážitky. Prozkoumejte podzemní krásy a poté si užijte procházky v krásné přírodě okolo. I když není povoleno vstupovat se psem přímo do jeskyní, Punkevní jeskyně nabízejí krásné okolí a venkovní prostory, kde se můžete projít se psem. Macocha je impozantní propast v Moravském krasu. Okolí nabízí několik turistických tras, kde můžete procházet se psem a užívat si krásných výhledů.

  1. Historie na zámku Hluboká nad Vltavou:

Výlet na zámek Hluboká nad Vltavou Vás vtáhne do historie. Prohlédněte si krásné zahrady a park, ať už je slunce nebo sníh. Mnoho takových míst v České republice je přátelských ke psům, což umožňuje i kulturní výlety.

Hluboká nad Vltavou

  1. Přírodní divy u Karlštejna:

Pro výlet s historickým nádechem se vydejte na Karlštejn a jeho okolí. Lesní stezky kolem hradu Vás zavedou k malebným sceneriím a zajímavým historickým místům.

  1. Romantická Vysočina:

Vysočina je oblast plná zelených luk a malebných vesnic. Procházky po Vysočině nabízí klidné a relaxační chvíle.

Žďárské vrchy nabízí nádhernou přírodu a mnoho tras pro pěší turistiku. Projděte se po vyhlídkových trasách nebo okolí přehrady Velké Dářko. 
Třebíčské zahrady můžete navštívit v okolí baziliky sv. Prokopa v Třebíči. Některá historická místa mohou být zajímavá pro procházky s psem. 
Stařečské hory je oblíbené místo pro turisty a nabízí několik turistických tras, kde můžete vychutnat krásnou krajinu.

  1. Lázně Luhačovice a jejich okolí:

Pro odpočinek a relaxaci se ubytujte v lázních Luhačovice a objevte krásy okolní přírody. Procházky podél lázeňských parků a kolem rybníků budou pro Vašeho psa radostné dobrodružství.

Luhačovická přehrada a okolní lesy jsou skvělým místem pro procházky s psem. Existují zde zpevněné cesty kolem přehrady, které jsou vhodné pro vycházky. 
Městský park je další zelená oáza v centru města, kde se můžete projít se psem a odpočinout si.
V okolí Luhačovic se nachází Hostýnské vrchy, které nabízejí krásnou přírodu a turistické trasy.

Před každým výletem se ujistěte, že dané místo povoluje přítomnost psů a respektujte pravidla ohledně vodítka a čistoty. S těmito tipy si můžete být jisti, že každý výlet se psem v České republice bude plný radosti a nezapomenutelných chvilek.

Příjemné dobrodružství!